Психолого-педагогічне вивчення дітей Добровеличківського, Вільшанського районів

Відповідно до плану роботи Кіровоградської обласної психолого-медико-педагогічної консультації на 2016 рік проводилось психолого-педагогічне вивчення дітей і підлітків Добровеличківського та Вільшанського районів, вивчалась робота районних психолого-медико-педагогічних консультацій та організація індивідуальної форми навчання.

Здійснено психолого-педагогічне вивчення 33 дітей (23 дітей Добровеличківського району та 10 дітей Вільшанського району) з метою визначення труднощів їхньої навчально-пізнавальної діяльності, надання обґрунтованих психолого-педагогічних рекомендацій щодо змісту, форм, методів навчання та особливостей корекційно-розвиткової роботи відповідно до потенційних можливостей психофізичного розвитку, для дитини з інвалідністю – з урахуванням індивідуальної програми реабілітації.

Добровеличківський район:

3 – індивідуальна форма навчання за програмою загальноосвітньої школи (довідка лікарсько - консультативної комісії або посвідчення про інвалідність додається);

8 – індивідуальна форма навчання за програмою для дітей з розумовою відсталістю;

3 – індивідуальна форма навчання за програмою для дітей із затримкою психічного розвитку;

1 – індивідуальна форма навчання за програмою для дітей зі зниженим зором;

1 – індивідуальна форма навчання за програмою для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату та з розумовою відсталістю;

5 – інклюзивна форма навчання за програмою для дітей із затримкою психічного розвитку;

1 – соціально-побутова та медична реабілітація;

1 – консультація.

Вільшанський район:

1 – індивідуальна форма навчання за програмою для дітей з розумовою відсталістю;

1 – індивідуальна форма навчання за програмою для дітей із затримкою психічного розвитку;

3 – індивідуальна форма навчання за програмою для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату та з розумовою відсталістю;

4 – індивідуальна форма навчання за програмою для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату;

1 – інклюзивна форма навчання за програмою для дітей із затримкою психічного розвитку.

Здійснено консультування 33 батьків та 30 педагогічних працівників з питань навчання, виховання, лікування, соціальної адаптації та інтеграції у суспільне життя дітей з відхиленнями в психофізичному розвитку.

Добровеличківською районною ПМПК ведеться облік дітей з інвалідністю (115), дітей, які навчаються за індивідуальною формою - (23) та навчаються інклюзивно – (4).

Одночасно вивчалась робота Вільшанської районної психолого-медико-педагогічної консультації. Відповідно до наказів Міністерства освіти і науки України від 7 липня 2004 року №569/38 «Про затвердження Положення про центральну та республіканську (АР Крим), обласні, Київську та Севастопольські міські, районні (міські) ПМПК» було створено районну психолого-медико-педагогічну консультацію. Наказ Вільшанського районного відділу освіти від 03 листопада 2008 року № 235.

Кiлькiсть переглядiв: 236

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.