Диспут "Майбутнє інклюзії дітей та молоді з інвалідністю".

27 жовтня в приміщенні обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Чижевського відбувся диспут "Майбутнє інклюзії дітей та молоді з інвалідністю", в якому прийняли участь фахівці Кіровоградської обласної ПМПК.
Організаторами диспуту виступили Кіровоградська обласна організація інвалідів ВОІ СОІУ, Кіровоградська обласна організація інвалідів "Народна академія творчості", обласна універсальна наукова бібліотека ім.Чижевського за участю студентів університета "Україна", батьків дітей з інвалідністю, педагогів, працівників Кіровоградської обласної та міської психолого-медико-педагогічних консультацій, представників громадських організацій інвалідів.
Модератором диспуту була Олена Скрипко, мама 12-річного хлопчика-аутиста з вадами слуху, представниця НАІУ, корекційний педагог, організатор, психолог і просто активна жінка.
Такий формат диспуту проводиться вперше. Наголос цього диспуту був в першу чергу на позашкільну освіту.
Головна мета заходу - це донести до широкої громадськості тезу, що діти з інвалідністю нічим не відрізняються від дітей без вад - вони такі ж гарні, талановиті, розумні.
Саме на прикладі свого сина Нікіфора Олена показала, яких результатів можливо досягти, коли буде поруч з дитиною вчитель, який любить і знає свою справу та батьки, які зацікавлені в розвитку своєї дитини.

Кiлькiсть переглядiв: 218

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.