Психолого-педагогічне вивчення дітей Новоукраїнського району та Рівнянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату

Про наслідки психолого-педагогічного вивчення
дітей і підлітків Рівнянської спеціальної загальноосвітньої
школи-інтернату, вивчення роботи шкільної комісії

Відповідно до плану роботи Кіровоградської обласної психолого-медико-педагогічної консультації на 2015 рік проводилось психолого-педагогічне вивчення дітей і підлітків Рівнянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, вивчалась робота шкільної комісії.
У психолого-педагогічному вивченні дітей та підлітків взяли участь:
Яценко В.О. – завідувач обласної ПМПК;
Варакута Л.М. – консультант, практичний психолог обласної ПМПК;
Ребдело П.І. – консультант, учитель-дефектолог обласної ПМПК;
Острова Л.В. – консультант, вчитель-логопед обласної ПМПК;
Іващенко Л.Ю. – заступник директора з навчально-виховної роботи Рівнянської спеціальної школи-інтернату;
Шеперова О.А. – логопед-дефектолог Рівнянської спеціальної школи-інтернату;
Арсірій Т.М. – практичний психолог Рівнянської спеціальної школи-інтернату.
Здійснено психолого-педагогічне вивчення 21 дитини з метою визначення труднощів їхньої навчально-пізнавальної діяльності, надання обґрунтованих психолого-педагогічних рекомендацій щодо змісту, форм, методів навчання та особливостей корекційно-розвиткової роботи відповідно до потенційних можливостей психофізичного розвитку, для дитини з інвалідністю – з урахуванням індивідуальної програми реабілітації та надані відповідні рекомендації:
19 – навчання за програмою для розумово відсталих дітей;
2 - навчання за програмою для розумово відсталих дітей (Рябова В., 2009 р.н. та Товстюк А., 2007 р.н.) з повторним переглядом рекомендацій у жовтні 2016 року з метою визначення адекватних умов навчання та доцільності навчання у школі даного типу.
Здійснено консультування батьків з питань навчання, виховання, лікування, соціальної адаптації та інтеграції у суспільне життя дітей з відхиленнями в психофізичному розвитку.
Фахівцями обласної ПМПК проведено «круглий стіл» для педагогічних працівників з теми: «Психологічна безпека учителя» та семінар на тему: «Особливості працездатності й реабілітації школярів з особливими освітніми потребами».

Кiлькiсть переглядiв: 199

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.